Jouduin olosuhteiden pakosta ottamaan puhelun exälleni. Narsisti exälleni. Kahden lauseen jälkeen olin jo valmis oksentamaan. Pulssini nousi ja sydämeni pamppaili tuhatta ja sataa. Kuka tuo ihminen tuolla luurin päässä on!? Tai tärkein, kuka se ihminen oli joka tuota paskaa silloin kuunteli!?


Narsisti on usein hyvin valovoimainen ja charmantti ihminen. Hän suorastaan hehkuu jotain ällistyttävän mahtavaa valoa. Mutta ei suinkaan kaikille.. vain tietynlaisille ihmisille. Vain tietynlaiset narsistivajavaiset ihmiset kuulee sen "kutsun" ja näkee sen "valon".

Narsisti on kärsinyt lapsuudessaan rakkauden puutteesta. Häntä ei ole lapsena nähty, kuultu eikä kohdattu. Narsistin vanhemmat eivät ole olleet koskaan läsnä. Paikalla ehkä kyllä, mutta eivät läsnä. Narsistin vanhemmat ovat kärsineet luultavasti alkoholismista, työnarkomaniasta tai muusta asiasta minkä takia he eivät ole voineet olla läsnä. He eivät ole voineet antaa sitä rakkautta,huolenpitoa ja läsnäoloa mitä pieni lapsi tarvitsee.

Narsistista kasvaa vajavainen persoona. 

Narsistin vaikutuspiiriin joutuu siis ihmiset jotka kuulevat tämän kutsun: tuonne minä haluan, tuolla on jotain suurta ja mahtavaa, tuolla on "johtaja". Pian olet kuitenkin narsistin paskasanko, sinne narsisti siirtää omia tunnetilojaan mitä ei itse halua kokea. syyllisyyttä, häpeää, pahaa oloa. Trikki on siinä ettei tämä "alainen" suinkaan tiedosta sen olevan ulkopuolista vaan alkaa pian tuntemaan olevansa sellainen. Niin kauan kun alainen antaa narsistin mitätöidä itseään, ei hän pääse siitä irti. Niin kauan kuin alainen luulee itse olevansa arvoton paskaläjä, ei hän pääse lähtemään.

Niin ja se lähteminen, se se onkin hankalaa. Sillä se on sen narsistin suurin pelko, että hänet hylätään, jätetään. Se nostaakin narsistissa niin suuren raivon ettei sitä voi edes ymmärtää. Se nimittäin loukkaa narsistia niin perusteellisesti. Narsisti voi pahimmillaan pyhittää koko elämänsä tämän lähtijän loppuelämän pilaamiselle.

Tuo suurin narsistin pelko, se voi aktivoida pahoinpitelyihin, tappoihin ja jopa murhiin.

Puhun tuossa edellä vain omakohtaisesta kokemuksestani narsistiin.

Omat vajavaisuuteni olen jo tunnistanut, enkä enää lankeaisi narsistin ansaan koskaan. Se että yhdestä narsistista pääsee eroon ei kuitenkaan tarkoita ettetkö siihen toiste lankeaisi. Vain se että itse kasvatat itseäsi ihmisenä plokkaa moiset ihmiset elämästäsi vuorenvarmasti. Vasta kun saat silmäsi auki kunnolla tunnistat ne. Se on ainoa asia mikä suojelee sinua. Sinä itse.

Onneksi olen löytänyt elämääni Neon, nyt kun käyn kaikkia elämäni asioita läpi ja valintojani, täytyy vaan ihmetellä miten olenkaan saanut elämääni tuollaisen ihmisen. Näin rikkinäisenä ihmisenä harvoin löytää vierelleen noin aitoa ja rakastavaa ihmistä, sillä usein valitettavasti uhriutuu uudestaan. Tajuamatta sitä itsekkään.

Niinpä täytyy arvostaa ihmistä jolla on suuri sydän. Suuresti.