IMG_4411.jpg

 

Minulla on kaksi englanninspringespanielia. Toinen koirista on minun ja toinen on isäpuoleni. Olen ehkä maailman iloisin tyttö kun saan kaksi koiraa kerralla! Koulukaverinikin saapuvat pitkän matkan takaa katsomaan koiriani. Minulla on omakotitalomme pihalla aikaa ja lääniä leikkiä koirieni kanssa. Koulutus jää vain minun vastuulleni ja olen silloin noin 12 tai 13 vuotias.

No eihän siitä mitään tulee vaan koirat tekee mitä huvittaa. Heillä on usein tapana karata naapureihin tai jonnekkin kauemmas mistä niitä ajetaan autolla hakemaan. Kännissä tietenkin, ei siellä korvessa ole poliiseja saatikka puhallusratsioita.

Tämän takia koirille on pitänyt rakentaa häkki jossa he viettää sen ajan kun minä en niitä pihalla leikitä. Aitaus on iso ja ihan huolella rakennettu, siellä on myös koirankoppi johon molemmat koirat mahtuu. 

Meillä käy usein isäpuoleni kaveri joka käy usein metsällä. Hänellä on joku metsästyskoira mutta en muista rotua. Eräänä päivänä tämä mies tulee kännissä meille koiransa kanssa ja meinaa metsälle lähteä. Aika fiksuja ne koiratkin on, sillä tämä yksilö ei lähde pihasta sitten millään.

Ukko huutaa naama punaisena turreansa vittuperkelesaatanan säestämänä, mutta koira ei liiku. Ei sitten senttiäkään. No ukolla palaa sitten hihat aivan täysin ja se posauttaa sen turrensa siihen meidän koirien häkin eteen haulikollaan.