20150407_171954.jpg

 

Takaumia pukkaa:

Olen noin 10 vuotias ja asumme äitini ja isäpuoleni kanssa kaupungissa. Olemme muuttaneet yksiöön omakotitalosta talousongelmien takia. Omakotitalo on vuokralla ulkomaisilla työntekijöillä, kaikki omaisuutemme on pakattu omakotitalon ulkorakennukseen jätesäkkeihin joihin on kirjoitettu "don´t touch"

On kesä ja en tunne ketään, istun takapihalla ja leikin muurahaisten kanssa, teen niille polkuja ja taloja ja kannan niille leipää ruuaksi. Seuraan kun ne kantaa leivänmuruja koloihinsa. Saan jonkin verran kavereita pihapiiristä ja moni lapsi haluaisi tulla luokseni leikkimään. Valehtelen että olen "kotiarestissa" niin ettei meille saa tulla kukaan leikkimään mutta minä saan liikkua.

Häpeän kotiamme, pientä yksiötä. Minun "huoneeni" on äitin ja isäpuoleni sängyn alla. Minulla on siellä patja ja sängyn lautojen välissä valokuvia. En vaan saa päähäni mitä kuvia siellä on.

On kesäyö ja makaan sängyn alla yksin, porukat ovat ryyppäämässä lähellä olevassa baarissa. Ikkuna on auki ja kuuntelen kesäyön ääniä, autoja, tuulta, ajoittain puhetta kun joku kävelee takapihan läheisellä kävelytiellä. Kuulen ambulanssin äänen ja sydämeni alkaa hakkaamaan, onneksi minulla on kaikki hyvin, eikä ole mitään hätää.

Yhtäkkiä kuulen huutoa ja kiljuntaa, naisen ääni. Säikähdän todella paljon ja jatkan mantraani, minulla on kaikki hyvin, minulla on kaikki hyvin.. Ovi aukeaa pamahtaen ja äiti tulee sisään itkuisena ja hätääntyneenä. Alan itkeä, mikä hätänä!?

Rauhoiteltuani häntä hän kertoo että alikulkutunnelin kohdalla hänen eteensä tien reunasta oli tullut mies saksien kanssa ja pyytänyt leikkaamaan hänen hiukset. Hän oli lähestynyt äitiä uhkaavasti ja käskenyt useasti -leikkaa mun hiukset,leikkaa mun hiukset. Mies oli ollut kalju.