20150411_143022.jpg

 

Kevät tekee tuloaan ja samoin hyvä mieli. Ei viime vaan edellisessä maniassa minulle iski viherpiiperryskausi. Istutin ja kasvatin siemenestä miljoonaa eri sorttia kukkia ja yrttejä. Se oli kivaa aikaa toisaalta. Nautin silloin luonnosta tosi paljon ja kävin vaelluksilla. Mania tyyliin kaikki ostettiin uutena rinkat ja teltat ja kaikki pelit piti olla. No nyt ne on valmiina jos iskee luonto villitys uudestaan. Nyt kun on katsellut luonnon heräämistä on tullut into tuikata sormet multaan. Se on terapeuttista. Mulla lähti vaan viimeksi se niin lapasesta että naapuritkin haukkoi henkeään nähdessään mun kymmenet ja taas kymmenet kukkakipot karaistumassa ulkosalla ensimmäisten lämpimien päivien aikaan =)

Sitten päädyin myös hakemaan sen alan kouluun ja kovasti siellä tykkäsinkin olla vaikka välillä oli hankalaa saada mitään jäämään päähän ja kokeista pääsin vain himaa ripoen. Mulle se oli enemmän hermojen lepuutus aikaa. Hurahdin vihervillitykseen myös mielellisesti aika lujaa. Vaihdoin vaatetyyliäni radikaalisti ja luin alan kirjoja ja opiskelin paljon. Tapasin paljon sen tyylisiä ihmisiä ja aloin miettiä mummonmökkiratkaisua jopa asumiseen. Halusin karsia elämääni ja varsinkin pinnallisuuttani. Tapaamani ihmiset olivat onnellisia jopa kedon kukkasista kun itse ihmettelin vieressä. Sitä ennen olin saanut irti jotain vain shoppailulla ja merkkivaatteilla. Kukaan ei tuntenut minua eikä tiennyt millainen oikeasti olin, sain olla joku aivan muu. Ja sitä olinkin.

Paljon sieltä käteen jäi vaikka se ei aivan täysin minua olekkaan. Luojan kiitos en ostanut mitään ränsistynyttä mummon mökkiä jostain korvesta sillä nyt täytyy myöntää, olisin sen kanssa ollut aivan kusessa. Mies eikä minä kumpikaan olla mitään puuha-petejä tai kädentaitajia sen suuremmin. Mutta yhä nautin luonnosta ja on kätevää tietää asioista enemmän kuin mitä yleisesti tiedetään, tehoviljelystä, luonnosta, ruuasta, kasveista ja puista. Paljon opin ja mitään en menettänyt, paitsi ehkä hetkellisesti oman identiteettini. Mutta sitäpä etsiessä vieläkin..