20150403_124326.jpg

 

Eli maadoitus.

Toimii hyvin siten että istut penkille. Hengitä, hengitä ajatuksen kanssa. Sisään, ulos, sisään ulos. Tunne lattia jalkojesi alla, tämä hetki ja tämä lattia. Käy ajatuksella koko kehosi läpi, varpaat, nilkat, polvet jne. Samalla voit alkaa hokea: olen tässä, kaikki on hyvin, kenelläkään ei ole mitään hätää ja kaikki on kunnossa. Voit toistaa päivämäärää ja kellonaikaa. Varsinkin takauman aikana tämä on hyväksi. Täytyy myöskin ymmärtää olevansa juuri tässä hetkessä, ajatuksen kanssa.

Jotkut käyttää myöskin jotain esinettä millä he maadoittaa itsensä tähän hetkeen mutta mulla ei itsellä sellaista ole käytössä. Mulle paras maadoitus on ollut jutella jonkun kanssa, jos olen yksin kotona olen soittanut jollekkin mutta jos kukaan ei vastaa menen aivan suunniltani. Paniikkikohtaus iskee. Sen takia olen yrittänyt harjoitella tätä tekniikkaa. Toinen mikä auttaa jos mies sattuu olemaan kotona on masun silittely. Koen sen hyvin hoivaavana ja maadoittavana.

Jollekkin nämä toimii, jollekkin ei. Joillekkin jokin aivan muu. Mielestäni takaumia varten on hyvä opetella jokin tekniikka.

Takauma wikipediassa:

Takauma on psykologinen ilmiö, jossa henkilö kokee aiemman tapahtuman tai sen osia uudelleen ja hyvin voimakkaasti. Kokemukset voivat olla iloisia, surullisia, jännittäviä tai sisältää mitä tahansa tunteita. Termiä käytetään erityisesti silloin, kun muistikuva koetaan tahattomasti tai kun se on niin voimakas, että henkilö ikään kuin elää kokemuksen uudelleen kykenemättä täysin tunnistamaan sitä muistikuvaksi ja pystymättä erottamaan sitä "tässä hetkessä" tapahtuvasta.

Itse saan takaumia kipukohtauksena.